Profil


Név: Umi
Valódi név: Alexa
Szülinap: április 19
Csillagjegy: Kos 
about:
全部私の夢のかけら~!♥ たった一つ変わらないもの、ずっと描いてた夢。♪
私は青空を見れのが好きだ。☆

TAGS

álom (24) anglia (5) arashi (3) bakaságok (10) bambuszliget (1) bnf (1) boa (8) christmas (3) cirkusz (1) con (3) dalszöveg (16) dorama (15) eladó (1) emi (4) fanfic (17) horoszkóp (3) hullócsillag (2) idézetek (2) inu (4) jin (1) kattun (7) kirándulás (1) koki (1) kumi (3) leila (13) miura (1) mozi (4) német (6) news (5) nyár (1) ősz (1) párizs (1) sellő (1) sennyo (12) sho (2) szülinap (11) tanabata (1) tánc (1) tél (1) toma (5) tüzijáték (2) umi (10) utazás (4) videók (11) yamapi (27) yukata (2) Összes

お客さんたち

free counters

pray for japan II

2011.03.17. 16:35 - Umi

Jöttem ismét imádkozni. És szeretném csokorba gyűjteni amiket KINTRŐL hallok, olvasok, mondanak, és nem pedig az itthon terjengő rengeteg rosszat, a sugárzásról. Mert itthon mindenkit pánikba keltenek, még a szüleimet is, ami nem túl okos...

Akkor kezdeném is az ellentmondásokkal, mi szerint a Fukishimai katasztrófa nem akkora, mint annó Csernobilban, de az itthoni Tv-k mégis így adagolják.

- A tokiói brit nagykövetség weboldalán John Beddington professzor, a brit kormány vezető atomfizikusa foglalta össze, mi az alapvető különbség a csernobili és a fukusimai katasztrófa között:

* Csernobil grafitmoderátoros erőmű volt, a balesetben a grafit meggyulladt, és hónapokig égett. Fukusimában a grafit szerepét víz játssza, és a szivárgás legrosszabb esetben is csak órákig tart.

* Csernobil esetében a radioaktív égéstermékek több ezer méteres magasságba jutottak fel a légkörbe, így óriási területen szóróüdtak szét, és kerültek be a táplálékláncba. Fukusimában a legrosszabb esetben ez az erőmű pár kilométeres környékét érintheti.


A következőket mind az origo.hu-ról másolom, ott követem a Japán tudósítást percről percre.

"Nincs bizonyíték arra, hogy jelentős mennyiségű radioaktív anyag került volna a környezetbe a fukusimai atomerőműből - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO). A szervezet felszólította a kormányokat és a közvéleményt, hogy állják útját az Ázsiát fenyegető radioaktív felhőről szóló pletykáknak."

"Hamis hírek terjednek az erőműről Egy olyan pánikkeltő hamis üzenet terjed Japánban és a környező országokban, amely szerint a fukusimai atomerőmű olyannyira megsérült, hogy a kiszivárgó radioaktív sugárzás az egész régiót veszélyezteti. Az amerikai CERT hálózatbiztonsági szervezet szakértői szerint a japán földrengés után számítani lehet álhírekkel, vagy egyéb, a témához kapcsolódó átverésekkel operáló kártevők terjedésére."

Mindenki utána nézhet. Ha akkora gáz lenne, tömegesen hagynák el például Tokiót az emberek, többek közt a barátaim is, akik annyira félnek. Mégsincs semmiféle evakuálás vagy népvándorlás. Minden annak köszönhető, amiket fentebb írtam.
Helikopterekkel folyamatosan hűtik az erőművet, hogy ne robbanjon be újra, és szívből remélem, hogy sikerül is nekik lehűteni, és nem lesz több robbanás. Elméletileg az a "kis" radioaktivitás is ami a légtérbe került, hamarosan távozik a keletre fújó szelek miatt.
Itt egy ábra arról, merre fog majd menni a radioaktivitás, ami felszabadult. KATT
Nagyon reméljük, hogy így lesz, és minél hamarabb. A pont Iwaki várost jelzi, Fukushima prefektúrában, ahol az erőmű van. Tokiótól körülbelül 190 kilóméterrel arrébb. Nagyon reménykedem, hogy a sugárzás nem terjed tovább Fukishumán kívül, és éri el a fővárost is. Persze, az is hatalmas katasztrófa ami ott történt, de tovább ne terjedjen a baj. Onnan már mindenkit evakuáltak is. Remélem a legjobbakat. Imádkozzatok Ti is kérlek!

Egyenlőre ennyit tudok mondani, és azt, hogy a Tv-ben nem kell mindent elhinni, mert én inkább hiszek annak, aki ott él, és megéli mindezt. Akár naiv és elvakult vagyok akár nem, így van. Nagyon bízom, hogy nekik lesz igazuk, és amiket Japánban adásoznak, nem pedig amiket itthon. Bár tegnap este az M1-en úgy beszélt egy tudós, hogy van remény. De engem persze attól még megbőgetett, mert mindig könnyekbe fakadok, minden nap, amikor mutatják a Tv-ben. Nem biztos, hogy pont Tv-nézés közben, de valamikor kijön. Valamelyik nap az autóban ért utol a sírás, de tegnap a Tv előtt, és apu előtt. Ez van. Ők nem olyan optimisták mint én, úgyhogy időre van szükségük. De nekem is, hogy feldolgozzam mindezt, mert ha valami történne, amit nagyon nem kívánok, akkor romokban az összes álmom, veszélyben a barátaim és a... Próbálok nem sírni, és optimista maradni, aki mindig is vagyok. Szorítok Japánért. Gyertyát is gyújtottam, ma is fogok. Imádkozom is. Többet nem tudok tenni, csak szívből remélni. Őszintén remélem minden rendben lesz, rendben kell lennie.

Zárom soraim.
Mindenki, akit szeretek, és ott van, nagyon vigyázzatok magatokra, mindig írjatok, és mondjátok el hogy vagytok! Fordítva van ám, ők nyugtatnak engem... x'D Szomorú, hogy így van, ez is a magyar médiának köszönhető. A sok rosszmájú pletykának, és a sok pénzt hozó katasztrófa híreknek. Mert katasztrófa hírekre éhezik a nép biztos, hiszen már régen hallottak ilyet. Úgyh köszönöm magyar média, elértétek amit akartatok, a teljes pánikot!
Míg Japánban, akiket érint, nincs ekkora pánik. Persze félnek, aggódnak de teljesen más ott.


Na tényleg zárom soraim.







/Épp hallgatom: Koda Kumi - ningyo hime/
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leila-san (törölt) · http://leila-san.blog.hu 2011.03.18. 10:21:56

Nos igen,ez a magyar média. Mondtam apunak hogy ne teljesen adjon arra amit hall,inkább nekem higgyen mert én jobban értesült vagyok. 2szer fordult elő velem hogy megnéztem a tv-ben valamit Japánnal kapcsolatban. Akkor mondtam el neki hogy ez nem így van,ráadásul pont elkaptam hogy félre is fordították amit a nő mondott....
Nagyon nagy a káosz odakint,és mindenki aggódik főleg akik az atomerű mű közvetlen környezetében laknak.. Félnek,de nem mennek el....miért is mennének.
Milyen már ez is "ne szedjék le ruhákat amit kiteregettek mert fertőzöttek lehetnek,ne menjenek ki" Ugyan már,kérem!!!!! Mert ez, ha ilyen lenne csukott ajtón keresztül nem jutna ám be a levegővel? Ahhhh!!!!!!!
Nah ezért nem nézek híreket,meg semmit.
Sajnos könnyeinkkel nem tudjuk elmosni mások fájdalmát... :'(
Reméljük imáink meghallgattatásra kerülnek.

Asdasdkapod 2011.08.04. 11:03:28

Kedves buta, agymosott, báránykáim.
A fukushimai erőmű sugárzása felér ezer, azaz EZER atombombának megfelelő sugárzással.
Íme gy két gyors igazi tény, amit úgysem hisztek el, mert jajj a TV mást mondott.
-izrael okozta a földrengést a haarp-pal (először megfenyegetik vele japánt, aztán mikor japán mondja, hogy takarodni kéne gázából, jön a földrengés. Érdekes mi?)
-A legveszélyesebb, és legroszabb kivitelezésű erőmű bizony a fukushimai volt, ahol többek közt a használt izotópokat az akkor használatban levő föle rakták, ami a robbanáskor szépen belelövellt 1 km magasságba az égbe.
-mox+uránium kombinációval működött, aminél a mai napig nem létezik halálosabb keverékű atommeghajtó üzemanyag.
-3 ember, aki részt vett az erőmű tervezésében, visszaadta a diplomáját, mert olyannyira szar volt. (a használt hűtővíztartály is minden fölött volt, ami aztán a robbanáskor putty, belefolyt a földbe, patakba, folyóba...)
-A fukushimai góré sírógörcsöt kappot egy interjún, mert nem bírt tovább hazudozni, mondván "annyi sok jó embert a halálba küldtünk"
-A japán TV már másnap viccet csinált az esetből, mintha semmi komoly nem történt volna.
-A legtöbb tokyoi japán két ok miatt nem megy el. 1) nincs pénze 2) hülye TV bambuló, aki inkább a tényeket az amerikai megszállás óta NEM közvetítő, tesla által feltalált agymosógépet nézi.
-Az amcsik átírták a sugárzásveszély skálát (kb 2000-szeres ferdítéssel), hogy a sok buta amcsi ne figyeljen oda. Mindeközben a katonság, ahogy azt kell atomkatasztrófa esetén, a partra vonult és nekilátott a munkálatoknak. (fallout procedure)

Na, ha ezen nevetsz, hogy hülyeség, akkor gratulálok, mert TE vagy a hülye. Sokkal súlyosabb, mint azt állítják, már csak azért is, mert a japánoknak a 3 atombomba után nem nagyon van immunrendszerük a sugárzás ellen.


süti beállítások módosítása