Profil


Név: Umi
Valódi név: Alexa
Szülinap: április 19
Csillagjegy: Kos 
about:
全部私の夢のかけら~!♥ たった一つ変わらないもの、ずっと描いてた夢。♪
私は青空を見れのが好きだ。☆

TAGS

álom (24) anglia (5) arashi (3) bakaságok (10) bambuszliget (1) bnf (1) boa (8) christmas (3) cirkusz (1) con (3) dalszöveg (16) dorama (15) eladó (1) emi (4) fanfic (17) horoszkóp (3) hullócsillag (2) idézetek (2) inu (4) jin (1) kattun (7) kirándulás (1) koki (1) kumi (3) leila (13) miura (1) mozi (4) német (6) news (5) nyár (1) ősz (1) párizs (1) sellő (1) sennyo (12) sho (2) szülinap (11) tanabata (1) tánc (1) tél (1) toma (5) tüzijáték (2) umi (10) utazás (4) videók (11) yamapi (27) yukata (2) Összes

お客さんたち

free counters

újra itt, kocsi, szoba, japán:D

2010.03.21. 15:16 - Umi

  Fúh, nagyon rééégen írtam, pedig akartam. ^^ Komcsi akartam, de már mióta is? Már szerda óta nincsen netem!!! 17.-e óta. Most is wördbe kezdtem már el írni, mert annyi minden gyülemlett fel, hogy így is lesz amit kihagyok. Muszáj már írnom. Hol is kezdjem, azt se tudom.
Először is, azt hiszem 12.-én, pénteken mentünk a kocsimért. :) (közben visszahozták a netem xD)
Na tehát, azóta már autóm is van ám. Pénteken mentünk apával, és Gabiékkal Kaposvárra a kocsiért. Aznap néztük ki apuval, és már mentünk is érte. Időszerű volt, mert ha nem akarok elfelejteni vezetni, akkor ideje volt xD Tehát (nem álmaim autója de) egy kis Fiat Tipo büszke tulajdonosa vagyok. :) Kezdő autónak tökéletes, ebben mindenkivel egyet értettünk. Metál szürke a színe. Nem ilyet akartam, de hát nem kívánság műsor volt most. (Sárga vagy piros lenne nekem a legjobb) Egyetlen kikötésem az volt, hogy ne legyen fehér mert az folyik mindenhonnan. Szóval végülis nem rossz járgány, most műszakiban van, elvileg 2 nap múlva újra itthon lesz. Majd ha ezen megtanultam rendesen vezetni, meg szereztem elég rutint, stb. akkor lehet olyan kocsit vennem ami tetszik. Ez még nem mostanában lesz nyilván. xD Apunak mindenesetre tökre tetszik. ^^ Nos ennyit a kocsimról. :)
***
Aztán ezen a héten szerdán. Szerdán? Igen, szerdán. Szobát cseréltünk Adrival. Az úgy kezdődött, hogy felvetettük ezt a régi ötletet ismét, hogy szobát kellene cserélnünk. Eleve is úgy lett volna, hogy Adri szobája lesz majd az enyém (ami mostmár tényleg az enyém), Adrié meg a mostani. Egyszerű indokai voltak: Adri (volt) szobája kisebb, és gyorsabban felmelegszik, és valamivel a radiátor is jobb. Az én szobám duplája, nagyobb és az meg hidegebb szoba. Szóval én a meleget szeretem, Adri meg ki nem állja, inkább a hideget szereti, így aztán eldöntöttük, hogy csere. Sok év után.
Szerdán délelőtt hozzá is láttunk. És egészen késő este végeztünk (igaz közben én átugrottam Orira is kicsit), bár segített nekünk Csilla is. Anyuék sem voltak itthon, éppen Szlovákiába mentek aznap korán, kézilabda meccsre. Nagynehezen átvittük az ágyakat, és az asztalokat is kicseréltük. Majd a szekrényen lévő cuccok voltak a legnehezebbek. Ugye le kellett mindent pakolni, először letörölni a szekrényt, és utána mindent újra fel az új helyre. Én csak felrakosgattam őket, aztán gondoltam azt majd másnap, mert amúgy is volt dolog rendesen. Porszívózás, meg ment a sürgés-forgás ezerrel, de nem elég, Zsolti még át is hozzá nekünk a gyereket. x’D Mondom öcsém legyél jó, mert nem érünk rá. Ahhoz képest kiidegelte a fejünket. Fel le rohangált a lépcsőn, én meg utána, mikor ezer dolgom volt még, meg hatalmas kupi. Szóval rossz volt mint a szar, szokás szerint. xD Olyan este 10 fele már úgy ahogy végeztünk, de így is maradt azért kupi. Meg a ruhák átpakolásánál volt selejtezés is, Csilla elvitt pár ruhát, meg egyebeket. Az vicces volt hazafelé sztem. xD Na tehát mostmár az új szobámból írok. :) Mostmár mondhatni, hogy rend van. xD A net am akkor ment el, mikor én ugye széthúzgáltam az én gépemről mindent és áthoztam. De ma ezt is megcsinálta egy ismerősünk. Mi történt még?
***
Oh, tegnap előtt találkoztam Juliannával Békéscsabán. :) Kb. 2-3 hete vagy hogy ismertük meg egymást, Japánban él, de most itthon lesz szeptemberig, a férje is japán nemzetiségű. Mázlista. :) Tehát megbeszéltük, hogy lesz a japán tanárom. :D Régóta szerettem volna tanárhoz is járni, aki felmérheti, milyen szinten vagyok, és tovább tudja csiszolni a már meglévő tudásomat is. Így aztán kedvesen felajánlotta, hogy segít nekem amiben tud, reméli jó tanárom lesz, és barátnőm is egyben. Hát mi tagadás hamar egymásra találtunk. Tehát Békéscsabára már vonattal mentem, élveztem az utat, mert ezen a pénteken volt először idén igazi szép tavaszi és napsütéses jóidő. Egy hosszú ujjúban és egy vékonyabb pulcsiban volt, hogy majd meg sültem. Szerencsére azóta is szépen süt a nap, reméljük beköszönt végre a meleg idő, bár néha a szél az fúj. Szóval találkoztunk a vonatállomáson, majd a Csaba Centerbe vettük az irányt tanulni. Szép az a hely, és egy tök jó kis zugot találtunk magunknak, ahol nem volt hangzavar sem. A hiraganákkal kezdtünk, mikről kiderült, hogy én ehhez nagyon értek :D Úgy értem, hogy írtunk is. Kezdő japán íráshoz képest, valóban szép, meg is dícsért Julcsi-san :D Mondjuk arról nem beszéltünk, hogy némelyik japán is csúnyán ír, példának okáért mutatott egy levelet, amit a férje írt neki, hát az tényleg érdekes volt :D Aztán eldöntöttük, hogy ez így tök jó lesz nekünk, jövőhéten pénteken is találkozunk, és mostmár minden pénteken így fog ez menni. A következő óra is ingyenes még, utána már fizetni is fogok neki, közösen eldöntjük majd mennyit fog kérni. Mivel majd fénymásol nekem leckéket stb. ugyanis ő az elo-s feladatokat végezte el, így aztán sok feladata van. Idén megy 1 kyuu-s vizsgára :D Eddig 2-ig van meg neki, de már a 2 is kemény nagyon, szóval tud. Hogy is ne tudna, mikor ott él. :) Nekem pedig meg kell próbálnom először is a 4 kyuu-s nyelvvizsgát, cserébe a tanításért. Megegyeztünk. :D De ezt már tavaly is terveztem, de aztán mégsem jelentkeztem. Mostmár úgy tudjuk van 5-ös szint is japán nyelvből, szóval azzal is lehet kezdeni, de én a 4-essel indítok. Aztán majd minden évben egyre feljebb :D (Ugye így nehezednek felfelé a japán nyelvvizsgák: 5 kyuu(?), 4 kyuu, 3 kyuu, 2 kyuu, és 1 kyuu, ami nyilván már a perfekt és legjobb szint)
Nos azt hiszem ennyi. ;) Ezekről. De még van, ill. lesznek újdonságok.

Újra van netem, és remélem megint sokáig marad is. xD

 

/Épp hallgatom: NEWS - Sakura Girl/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Naru-chan · http://naruweb.uw.hu 2010.03.21. 17:43:26

Gratu a kocsidhoz, neechan! ^^ A nyelvvizsgához pedig hajrá! :3

Leila-san (törölt) · http://leila-san.blog.hu 2010.03.23. 10:36:11

A nagy szobacserélés,azért elhúztátok egy darabig. xDD
hmmp,még féltékeny leszek végül hogy vele többet találkozol. xDD
Mou,körülöttem miért nem tud lenni egy japán tanár sem?!

btw. kiraktam fic folytit (is). :D

Umi · http://happy-chan.blog.hu/ 2010.03.23. 11:30:12

:D
hoppá még Leila-san is tud féltékeny lenni :P az egy dolog h én az vok. xD
hát sajnos ritka a japán tanár magyarban mint a fehér holló xD
máris nézem a ficit :D


süti beállítások módosítása